Yoga Cildinizi Parlatabilir

Yoga cildinize sağladığı faydaları sizin için araştırdık.

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:20 Eki 2022 - 20:25

Güncellenme

:02 May 2024 - 23:19

Yoga Cildinizi Parlatabilir

Donuk ve kuru bir cilt birçok faktör sebebiyle meydana gelir. Yanlış ürün kullanımı, beslenme, uyku düzeni, cilt bakımının ihmal edilmesi ve hatta uyku rutini bile cildinizin görünümü üzerinde etkilidir. Tüm bunların çözümüne baktığınızda cilt bakımınıza daha fazla vakit ayırmayı ve yaşam standartlarınızı iyileştirmeyi düşünüyor olabilirsiniz. İşe, hayatınıza yogayı dahil ederek başlamaya ne dersiniz? Yoganın tüm vücuda ve genel sağlığa olan etkileri sayesinde cildinizin görünümü de istediğiniz gibi olabilir. Yoga sayesinde daha parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Nasıl mı? Yazımızı okumaya devam edin.

Yoga cildinize nasıl fayda sağlar?

Yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırır:

Bazı yoga pozları başınızdaki ve yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırarak hızlı bir şekilde parlamasını ve canlanmasını sağlar. Bunu tıpkı kullandığınız cilt bakım ürünlerinin masaj yapılarak uygulanması gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki cilt uzmanları ürünlerin masaj yapılarak kullanılmasını ve bu sayede hızlanan kan dolaşımı ile daha etkili sonuçlar alınmasını öneriyorsa yoga da aynı etkiyi yaratabilir.

Stres seviyelerini azaltır:

Vücudu hareket ettirmek, zihni kontrol etmek ve nefes alıp vermeye odaklanarak nefes alışınızı dengelemek stres, kaygı ve endişelerden uzaklaşmanın ilk adımları arasında geliyor. Yoganın tüm bu özellikleri bir arada barındırması, vücudunuzu esnetirken, kendinizi tanımanıza yardımcı olması ve nefesinizi dengelemesi sayesinde günlük stres ve endişelerinizden uzaklaşmanıza yardımcı olur.

İltihapları önleyebilir:

Stres ciltte birçok olumsuz etki meydana getirebilir. Özellikle sivilcelerin oluşmasına neden olan faktörler arasında ilk sıralarda gelen stres yoga sayesinde dengelendiği için sivilcelerin oluşmasını düzenli yoga ile önleyebilirsiniz. ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi Ulusal Sağlık Enstitüleri’nde de yayınlanan bir araştırmaya göre yoganın bağışıklık sistemi üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu ve iltihaplanmaları azalttığı da açıklanmıştır. (*)

Uykunuzu iyileştirir:

Egzersiz yapmak vücudun dengesini korumaya yardımcı olur. Bu durum da beraberinde daha düzenli ve iyi bir uyku rutini edinmenize yardım eder. Siz uyurken cildiniz kendini onarır ve yeniler. Uyku saatlerinizin düzenli olması ve verimli bir uyku uyumanız sonucunda cildiniz sabahları daha ışıltılı ve parlak olabilir.

Cildinizi parlatacak birkaç yoga pozu

İleri katlanma

Sanskritçe’de Uttanasana adında olan ileri katlanma başınızı aşağıya getirdiğiniz bir poz olmasından kaynaklı yüzünüzün kan dolaşımını hızlandırır.

Nasıl yapılır?

Ayakta durduğunuz bir anda, yere sağlam basın ve ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Yavaşça öne doğru eğilin, bu sırada nefes alıp vermeyi unutmayın. Yüzünüzü getirebildiğiniz yere kadar dizlerinize doğru getirin. Bacaklarınızın acıdığını hissederseniz, dizlerinizi hafifçe kırabilirsiniz. 15-20 saniye kadar bu pozda kalın.

Aşağı bakan köpek

Yüzünüzün yere yakın durduğu ve aslında dinlenme pozlarından biri sayılan aşağı bakan köpekte kan hızla yüzünüze doğru gelecek. Tüm vücudunuzun açılmasını sağlarken, yüzünüzün kan dolaşımını da hızlandırmış olacaksınız.

Nasıl yapılır?

Elleriniz ve dizleriniz üzerinde durduğunuz bir masa pozisyonuna gelin. Dizlerinizi yavaşça kaldırırken kalçanız havaya doğru kalksın ve başınız yere doğru eğilsin. Elleriniz ve ayaklarınız ile yere sağlamca basın. Vücudunuzun geri kalanı havada kalacak. 15-20 saniye kadar bu pozda kalın.

Kobra duruşu

Bu göğüs açıcı poz, daha derin nefes almanızı sağlayarak vücudunuzun daha fazla oksijen almasını teşvik edecektir.

Nasıl yapılır?

Kobra pozuna genellikle plank pozu ile başlanır. Plank ayak parmaklarınız ve elleriniz ile yere bastığınız. Vücudunuzun düz olduğu bir pozisyondur. Plank sırasında bir nefes verin ve elleriniz göğsünüzün iki yanında olacak şekilde üst bedeninizden başlayarak vücudunuzu yere doğru koyun. Kaval kemikleri ve bacaklar yere sağlam şekilde basarken, üst bedeninizi kollarınızdan güç alarak hafifçe havaya kaldırın ve boynunuzu da nazikçe geriye doğru götürün Bu pozu birkaç kez tekrarlayın. Üstteki görsele bakarak da nasıl bir duruşta olmanız gerektiğini netleştirebilirsiniz.

Omuz duruşu

Ters bir pozda olan omuz duruşu beyninize ve yüzünüze kan gitmesini destekleyecek aynı zamanda vücudunuzun da esnekliğini arttıracaktır. Eğer yogaya yeni başladıysanız, boynunuza zarar vermemek çok dikkat etmelisiniz. Bu pozun yapılışı ile ilgili videolar izleyerek yapmanızda da fayda var.

Nasıl yapılır?

Kollarınızı yanınıza alarak sırtüstü bir şekilde yatın. Dizlerinizi yavaşça bükerek ayaklarınızı yerden kaldırın ve dizlerinizi masa pozisyonuna getirin. Ardından yavaşça kalçalarınızı yerden kaldırmaya başlayın ve bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırın. Bu poza geçerken ellerinizi belinizin üzerine koyarak destekleyebilirsiniz. Hatta dirseklerinizi de yere koyarak onlardan güç alabilirsiniz. Sırtınızı da yerden kaldırın. Omuzlarınız ve başınız yerdeyken vücudunuzun geri kalan her yerinin havada olmasını sağlayın. Kendinizi kasmak boynunuza zarar verebilir. Pozu bozarken çok dikkatli olun. Önce sırtınızı, sonra kalçanızı sonra bacaklarınızı yere koyarak aşamalı şekilde pozu bitirin. Pozda birkaç saniye kalın ve birkaç tekrar yapın.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: