Günlük yaşamda daha fazla hareket etmenin 8 yolu

Sağlıklı bir akla, bedene ve ruha sahip olabilmek ve bunu koruyabilmek için egzersiz yapmak bir mecburiyet değil günlük bir rutin olmalı.

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:12 Tem 2023 - 18:13

Güncellenme

:27 Nis 2024 - 03:05

Günlük yaşamda daha fazla hareket etmenin 8 yolu

Her gün egzersiz için zaman ayırmaya çalışırken hayat bunaltıcı gelebilir. Fakat sağlıklı bir akla, bedene ve ruha sahip olabilmek ve bunu koruyabilmek için egzersiz yapmak bir mecburiyet değil günlük bir rutin olmalı. Tıpkı uyumak, yemek yemek, tuvalete gitmek, banyo yapmak gibi.

Bir yerden başlamak gerek… Egzersizin günlük alışkanlığınız olması yolunda vücudunuzu hareket halinde tutmak için gün ve hafta boyunca bir kaç bonus aktivite eklemeyi deneyin.

İşte günlük yoğun programınız içinde egzersize daha fazla zaman ayırmanıza gerek kalmadan günlük yaşamda daha fazla hareket etmenin 8 yolu!

1. Merdivenleri kullanın

Biliyorum. Bu çok sıkıcı ve bunu milyonlarca kez duydunuz 🙂 Asansör yerine merdiven kullanmak kalp atış hızınızı artırır, dengeye yardımcı olur ve alt beden gücünü artırır. Asansörü pas geçin, vücudunuz ve kalbiniz size teşekkür edecek.

2. Yürüyüşü, günlük iş takviminize dahil edin

Evden çalışıyorsanız veya sanal konferans görüşmelerine katılacaksanız, günde her bir görüşme arasına bir yürüyüş planlayın. Kulaklığınızı takın, telefonunuzu cebinize koyun ve dünyanın sorunlarını yürüyerek çözün 🙂 Öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapın.

Ve bir ofiste çalışıyorsanız, bire bir toplantılarınızda yürüyüşe toplantı yapacağınız kişiyle çıkın. Birlikte yürümek ekip bağını güçlendirir ve hatta daha iyi fikirler bile bulabilirsiniz. Araştırmalar, yürümenin yaratıcılığı artırdığını ve zihinsel keskinliği artırdığını gösteriyor.

3. Aracınızı uzağa park edin

Oradan buradan birkaç dakikalık yürüme süresi eklemek, zamanla birikir ve günlük adım sayınızı artırabilir!

4. Daha fazla seks yapın

Bazı eski araştırmalar, seksin kadınlar için dakikada yaklaşık 3,1 kalori ve erkekler için yaklaşık 4,2 kalori oranında kalori yaktığını belirtmektedir. Bu nedenle, kuvvetli bir koşu ile aynı şey olmasa da, (kesinlikle) seks sırasında ter atabilirsiniz. Daha fazla hareket ederken eğlenin, yeni pozisyonlar ve teknikler deneyin ve partnerinizle bağ kurun. Seksin kalori yakımına etkisine ek olarak, beyindeki dopamin seviyesini arttırdığı ve ruhsal sağlığınıza da olumlu etki ettiği kanıtlanmıştır.

5. Evcil hayvan besleyin

Bir evcil hayvan ev arkadaşınız olduğunda dışarıda geçirdiğiniz zamanı artırabilir, bir köpeğe ve çevrenize yardım edebilir, çocuklarınıza başkalarına bakmayı öğretebilir ve aktif olarak ve vücudunuzu hareket ettirerek kaliteli bir aile zamanı geçirebilirsiniz. Ev içinde baktığınız hayvanlarla  dışarı çıkamıyorsanız (örneğin kedi) çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Katılan herkes için bir kazan-kazan.

6. Dans edin

Bunu akşam yemeği pişirirken, çamaşırları katlarken veya evi süpürürken yapabilirsiniz. Dans etmek, kalori yakmanın ve denge ve koordinasyonunuz üzerinde çalışmanın harika bir yoludur. Ayrıca, bunu çocuklarınızla bir oyun veya yarışma haline getirebilirsiniz 🙂

7. Ailecek oyun geceleri düzenleyin

Aile oyun gecenizde, telefonları, Playstation veya masa oyunlarını bırakın. Saklambaç, çöpçü avı, Twister, dans yarışması, sandalye kapmaca, seksek, ip atlama, hulahop yarışmaları… Bir zamanlar çocukken oynadığınız oyunları şimdi oynamak yine eğlenceli olacak 🙂

Bu tür oyunlar her yaştan insanla iç veya dış mekanlarda oynanabilir.

8. TV saatinde egzersiz yapın

Bir sonraki Netflix oturumunuzda koşu bandında yürüyün, sabit bir bisiklet kullanın, yerde esneme hareketleri yapın, üst ve tüm vücut güçlendirme için ağırlıklar ve direnç lastikleri kullanın veya pilates yapın.

30 dakikalık bir şov izler ve tüm zaman boyunca hareket ederseniz, bu daha önce yapmadığınız 30 dakikalık bir egzersizdir! Hatta başlamak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorsanız, bunu reklamların çıktığı zamanla da sınırlayabilirsiniz.

Egzersiz malzemelerinizi ekranlarınızın yakınında tutun ve izlediğiniz sırada bazı vücut ağırlığı egzersizleri yapın. Hafif el ağırlıklarıyla sadece birkaç pazı kıvırma, tricep press veya kol kaldırma tekrarı, kol gücünüz, duruşunuz ve esenliğiniz üzerinde büyük bir fark yaratacaktır.

Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile!

Bu özellikle osteoporoz riski daha yüksek olan kadınlar için geçerlidir. Kemiklerinizi sağlıklı ve güçlü tutmak için ağırlık antrenmanını rutininize dahil edin.

Umarım bu fikirler, gün boyunca biraz daha kalkıp hareket etmeniz için sizi motive eder ve ilham verir. İyi bir rutini sürdürmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Egzersiz yapmaya ilk başladığınızda bunaltıcı görünebilir, ancak bunlardan bir kaçını denemek yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: