Kedi Gözü Makyajı Nasıl Yapılır?

Gelin, “Kedi gözü makyajı nedir?” , “Kedi gözü makyajı kimlere yakışır?”, “Ters kedi gözü makyajının kedi gözü makyajından farkı nedir?” gibi pek çok sorunun yanıtını birlikte öğrenelim.

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:12 Tem 2023 - 20:44

Güncellenme

:27 Nis 2024 - 06:59

Kedi Gözü Makyajı Nasıl Yapılır?

Etkileyici, dramatik ve havalı bir göz makyajı çeşidi olan kedi gözü makyajı ile tüm bakışları üzerinde toplamak ister misiniz? Gelin, “Kedi gözü makyajı nedir?” , “Kedi gözü makyajı kimlere yakışır?”, “Ters kedi gözü makyajının kedi gözü makyajından farkı nedir?” gibi pek çok sorunun yanıtını birlikte öğrenelim.

Kedi Gözü Makyajı Nedir?

Kedi gözü makyajı, gözlerin dış köşelerinin belirginleştirilip tıpkı bir kedi gözüne benzetildiği bir makyaj uygulamasıdır. Özellikle 50’li yıllarda popülerleşen ve o zamandan bu yana modası hiç geçmeyen kedi gözü makyajında siyah göz makyajı için kullanılan eyeliner ve göz kalemi başroldedir. Makyajın etkisini artırmak için bolca rimel ya da takma kirpik de kullanılabilir.

Kedi Gözü Makyajı Nasıl Yapılır?

Kedi gözü makyajı yapmak sanıldığı kadar zor ve uğraştırıcı değil. İşte, adım adım kedi gözü makyajı:

Gözlerinizi Çerçeveleyin

Kedi gözü makyajı yapmak için ilk adım gözleri çerçevelemek. Bunun için siyah bir göz kalemi ile hem üst hem de alt kirpik diplerinize ince ama belirgin bir çizgi çekin. İşlem bittiğinde gözünüz siyah bir çerçeve içindeymiş gibi görünecek.

Üst Kirpik Çizgisini Belirginleştirin

Çerçeve için kullandığınız göz kalemi ya da eyeliner ile üst kirpik dibinizdeki çizgiyi kalınlaştırın. Bu çizgi, alt kirpik çizginizden çok daha belirgin olmalı.

Eyeliner Kuyruğunu Tamamlayın

Üst kirpik dibinizdeki çizgiyi kalınlaştırdıktan sonra çizginin ucundan dışa doğru bir kuyruk çizgisi çekin. Bu çizgi, üst kirpik dibinizdeki çizgi ile aynı kalınlıkta olmalı. Kuyruğu tamamlamak için ucunu alt kirpik çizginizin ucundaki çizgi ile birleştirip üçgen görünümünü tamamlayın.

 

Siyah Farla Hafifçe Dağıtın

Fırçanıza biraz siyah far alın, farı hem kirpik dibi çizgilerinin hem de kuyruğun şeklini bozmadan hafifçe dağıtın. Böylece daha buğulu bir göz makyajı elde edeceksiniz.

İç ve Dış Köşeleri Öne Çıkarın

Gözlerinizin iç ve dış köşelerine, ince uçlu bir kalem eyeliner yardımıyla belirginleştirin. Bunun için gözlerinizin iç ve dış köşelere ince bir çizgi çekin.

Gölge Ekleyin

Sıra geldi, far ile hoş bir gölge vermeye... Öncelikle siyah ya da koyu renk bir far ile göz kapağınıza buğulu bir görünüm kazandırın. Ardından altın, krem ya da açık renkli, ışıltılı bir far ile göz pınarlarını aydınlık bir görünüm verin.

Maskara ya da Takma Kirpik ile Son Dokunuşu Yapın

Kedi gözü makyajı için son adımda iki kat maskara sürün. Eğer kısa ve açık renkli kirpikleriniz varsa dilerseniz takma kirpik de kullanabilirsiniz. İşte, kedi gözü makyajı yapmak bu kadar basit!

Ters Kedi Gözü Makyajı Nasıl Yapılır?

Ters kedi gözü makyajı, klasik kedi gözü makyajından farklı olarak üst kirpik dibinin değil de alt kirpik dibinin daha belirginleştirildiği, kuyruğun ise gözün dış değil iç kısmına doğru yapıldığı bir makyaj tekniğidir. Buna göre alt kirpik dibine kalın bir kalem çekip gözün iç kısmına doğru bir kuyruk yapmalısınız. Yukarıdaki adımları uygularken üst kirpik dibine ve gözün dışına değil de alt kirpik dibine ve gözün iç kısmına doğru kalem çekerek ters kedi gözü makyajı yapabilirsiniz.

 

Kedi gözü makyajı ya da ters kedi gözü makyajı yaparken renkli eyeliner kullanımı tercih edebilir, farlarınızı da renkli seçebilirsiniz. Bu koyu ve gölgeli makyajı Simple Micellar Makyaj Temizleme Suyu ile kolayca çıkarabilirsiniz.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: