Doğru beslenme kilo vermenin anahtarıdır

Obezite ile ilgili tüm problemler aşırı beslenmenin arka planında ortaya çıkar.

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:29 Eki 2022 - 16:29

Güncellenme

:27 Nis 2024 - 03:05

Doğru beslenme kilo vermenin anahtarıdır

Obezite ile ilgili tüm problemler aşırı beslenmenin arka planında ortaya çıkar. Bu fikir çok basit, ama çok hoş değil. Ne yazık ki, tedavi etmek önleyici tedbirler almaktan hala daha karlı. Morbid (acılı) olarak adlandırılan yüksek derecede obezite, kesinlikle ciddi bir hastalıktır ve ölüm riskini önemli ölçüde artıran bir dizi komplikasyon tarafından ağırlaştırılır.

Yüksek derecede obezite gelişimine neden olan kalıtsal hastalıkların sıklığının çok yüksek olmadığını hatırlamakta fayda var. Ancak en önemli şey, bu hastalıkların aşırı beslenmenin arka planında da kendini göstermesidir.

Hiç şüphesiz ki bir insan kafese kapatılıp talimatlara göre beslenemez. Ve çeşitli diyetlerin düşük etkinliğinin gösterdiği gibi, kişinin kendisi uzun süre beslenmede kendini sınırlayamaz.

Herhangi bir diyetin faydaları

Yumuşak diyetler obezite tedavisinde çok etkili olmasa da vücut üzerinde olumlu etkileri de vardır. Diyetle beslenmenin ana başarısı, her şeyden önce, mevcut ağırlığın korunması ve hastanın beslenmeye karşı anlamlı bir tutum alışkanlığının oluşmasıdır. Sadece obez olanlar için değil, normal kiloda olanlar için de uygun olan sınırlı yağ tüketimine gelince, biyolojik değeri yüksek olan yağlar tercih edilmelidir. Yağ, kalori kaynağı olarak değil, insan vücudunda sentezlenmeyen esansiyel yağ asitlerinin (F vitamini) ve antiaterojenik etkiye sahip çoklu doymamış yağ asitlerinin (eikosapentaenoik, dokosaheksaenoik) tedarikçisi olarak düşünülmelidir.

en sağlıklı yiyecekler

Herhangi bir diyet sadece düşük kalorili olmamalı, aynı zamanda en faydalı ürünlerden oluşmalıdır. Bunlar şunları içerir:

  • Az yağlı çeşitlerden et ve balık. Bu yiyecekler kızartılmış olarak kullanılırsa diyetler iyi midir? Tabii ki hayır. Haşlanmış, buğulanmış olarak tüketilmelidirler;
  • Kepekli ekmek;
  • Meyveler sebzeler;
  • Diyette çeşitli mantarların kullanılmasına izin verilir;
  • Yağsız süt ve ekşi süt ürünleri;
  • Zayıf çay ve kahve.

zararlı ürünler

  • Yağlı çeşitlerin et ve balıkları;
  • çeşitli sosisler;
  • Çikolata ve şeker tüketimini en aza indirin;
  • Çeşitli tatlı hamur işleri (kolay sindirilebilir karbonhidratlar);
  • Yağlı süt ürünleri, baharatlı peynirler.

Konsey

  1. Kilo vermek istiyorsanız, günde yeterince sıvı içmeniz gerekir. Su, vücudun yıllar içinde biriken atıkları ve toksinleri atmasına yardımcı olur. Ne içeceği? Yeşil çay, su, tercihen mineralli, taze sıkılmış meyve suları içebilirsiniz, ancak mide rahatsızlığı olanlar için kendinizi kaptırmayın; şifalı bitkilerin kaynatma ve infüzyonları. Günde en az 1,5 litre sıvı tüketmelisiniz.
  2. Sabah kahvaltısının olmazsa olmazı! Sabah yemekleri en önemlisidir. Çünkü sabahları tüm faydalı maddeleri kullanmaya çalışın. Uyandıktan sonra vücudun enerjiye ihtiyacı vardır. Kuralı hatırlayın: "Kahvaltıyı kendin ye, öğle yemeğini bir arkadaşınla paylaş ve akşam yemeğini düşmana ver." Yüksek kalorili yiyecekleri düşük kalorili yiyeceklerle değiştirin. Örneğin bezelye en düşük kalorili besindir, ancak vücudun ihtiyaç duyduğu çok fazla protein içerir.
  3. Fazla kilolarla mücadelede en etkili yol oruç tutmaktır. Kendinizi bir günle sınırlayabilir, hatta üç günlük boşaltma bile ayarlayabilirsiniz. Kefirde boşaltma günleri yapmak çok etkilidir - tüm gün sadece kefir kullanın. Yararlı "meyve ve meyve" günleri sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda tüm vücudun faydalı vitaminlerle en güçlü beslenmesi ve cüruftan kurtulmasıdır. Meyve ve meyve rejimi ile tüm gün sadece meyve ve çilek yiyebilirsiniz (örneğin, "elma günü"). Lezzetli ve sağlıklı! Ana kural mideye zarar vermemektir. Bütün gün çiğ meyve yemek gastrointestinal sistem için kontrendike olduğundan, bulaşıkları pişirmek veya güveç yapmak daha iyidir.
  4. Yağ yakan yiyeceklerin ve baharatların kullanımı. Ürünler, örneğin ananas, limon, kivi, greyfurt, lahana, kabak, balkabağı içerir - sadece diyet yiyecekleri değil, aynı zamanda bir besin deposu. Baharatlara gelince, zencefil ve tarçın yağın ilk düşmanlarıdır.
  5. Ayrıca diyet takviyelerinin kullanımını kilo verme araçlarına ekleyebilirsiniz. Bu kitosan, yosun ve diğer vitamin preparatları metabolizmanızı normalleştirir. Çoğu zaman aşırı kilonun nedeni vitamin eksikliğidir. Yağların yakılmasına, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olan ancak mikroflorayı bozmadan ve faydalı maddeleri bozmadan enterosgel ekleyebilirsiniz, yemeklerden 30 dakika önce veya yemeklerden bir saat sonra alınmalıdır.
  6. Aşk püresi. Çok besleyici ve faydalıdırlar, sindirimi iyileştirir. Karabuğday ve cilasız pirinç tercih edilir. Kahvaltıya su veya yağsız süt içeren yulaf ezmesi ile başlanabilir.
  7. Sebzeleri sevin. Özellikle buğulanmış sebzeler ve sebze salataları.
  8. Balıkları sevin - en iyi diyet gıdalarından biri. Bir "buhar" için kulak veya balık. Sebze ve otlar ile haşlanmış balık, harika bir kahvaltı veya akşam yemeği olacaktır.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: