Kendinize su içmeyi nasıl öğretirsiniz?

Su içmek sağlıklıdır, bu bir aksiyomdur. Ama kendinize su içmeyi nasıl öğretirsiniz?

Güzel Kadın

Güzel Kadın

@guzelkadin

Eklenme

:30 Eki 2022 - 12:30

Güncellenme

:26 Nis 2024 - 12:50

Kendinize su içmeyi nasıl öğretirsiniz?

Çoğu insan sadece su içme alışkanlığı geliştirmemiştir. Sıvı, paketlerden çay, kahve, meyve suları şeklinde içeceklerle vücudumuza daha sık girer. Ancak metabolizmayı hızlandıran ve toksinleri uzaklaştıran sudur ve kendinizi içme suyuna alıştırmak o kadar da zor değildir. Günde ortalama en az 8 bardak sıvı tüketirseniz (yiyecek, içecek ve içme suyu dahil), her şey az çok iyidir. Peki ya her gün temiz su içme konusundaki mutlak isteksizliğe ne demeli: ne filtreden, ne mineralden, ne de karbonattan?

Daha fazla su içmek için ipuçları

  1. Evde ve işte bulunduğunuz her alana bir bardak su koyun. Daha kolay, hatırladılar ve işte burada, yudumunuzu bekliyor.
  2. Uygulamaları kullanın. Gadget'ların ve teknolojinin modern dünyasında, her zevke uygun uygulamalar bulabilirsiniz. Ve günde içtiğiniz su miktarını kontrol etmek de bir istisna değildir. Özellikle oyun olarak Water Balance (iOS, Android), iOS için Plant Nanny ve duygusal tepki özelliğine sahip Android için Carbodroid'e göz atın.
  3. Güzel bir bardak alın ve gün boyunca bir kamışla biraz için.
  4. Suyu lezzetli hale getirebilir, zencefil kökü ve limon, nane sapı, portakal, salatalık ekleyebilir veya kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.
  5. Küçük yudumlarda iç. Bardağın tamamını bir kerede içmeye çalışmayın veya 2-2,5 litre içmeye zorlamayın. Sadece iç, böylece içmeye alışsın, içmeye değil. Bazen bir fincan çay veya kahve, ılık kaynamış su ile değiştirilebilir.
  6. Filtrelenmiş yapılandırılmış su için. Bu en sağlıklı sudur.

Uyumlu ve düzenli bir kristal kafese sahip olan suya yapılandırılmış denir.Büyük büyütmeli bir mikroskop altında kristal yapısının ne kadar farklı olduğunu görebilirsiniz. Yapılandırılmış su, kabaca "uygun" bir moleküler çapa sahip olduğu için çok daha iyi emilir. Ve özelliklerinde hücre içi sıvıya yakındır - bu nedenle vücudu iyileştirebilir ve gençleştirebilir. Yapılandırılmış su elde etmek için, evde basit filtrelenmiş suyu dondurmak gerekir - bir buzdolabının dondurucusunda. Fiziksel özelliklerindeki farklılığa dayalı olarak, sıradan ve ağır suyun ayrılması ilkeleri kullanılır. İçme suyunun büyük kısmı, vücut için biyolojik olarak faydalı olan sıradan veya protium suyudur. İnsanlar için elverişsiz olan ağır su miktarı litre başına 150 mg'dır (%15). Ağır su +3,80C sıcaklıkta donar, sıradan su ise sıfır sıcaklıkta donar, ve bu onu ayırmanıza izin verir. Donmuş ağır suyun karakteristik dış belirtileri: ajur ince yüzer plakalar, kabın dibinde ve duvarlarında ince bir buz tabakası. Dondurulmamış kütle başka bir kaba dökülür ve ağır su buzu çıkarılır. Daha fazla donma ile, suda çözünen zararlı maddeler kabın orta kısmına itilir, tatlı su -70C'den daha düşük sıcaklıklarda donan bir “tuzlu su” oluşur. Bu nedenle, suyun dondurulması sürecinde saf buz ve "tuzlu su" ayrılabilir. İkincisi yıkama ile çıkarılabilir. Daha fazla donma ile, suda çözünen zararlı maddeler kabın orta kısmına itilir, tatlı su -70C'den daha düşük sıcaklıklarda donan bir “tuzlu su” oluşur. Bu nedenle, suyun dondurulması sürecinde saf buz ve "tuzlu su" ayrılabilir. İkincisi yıkama ile çıkarılabilir. Daha fazla donma ile, suda çözünen zararlı maddeler kabın orta kısmına itilir, tatlı su -70C'den daha düşük sıcaklıklarda donan bir “tuzlu su” oluşur. Bu nedenle, suyun dondurulması sürecinde saf buz ve "tuzlu su" ayrılabilir. İkincisi yıkama ile çıkarılabilir.

Yapılandırılmış suyun insan vücudu üzerindeki etkisi

  1. Uyku normalleşmesi.
  2. Periodontal hastalığın tedavisi.
  3. Kolesterolün kandan uzaklaştırılması.
  4. Asit-baz dengesinin normalleştirilmesi.
  5. Diş taşlarının kaybolması.
  6. Kan basıncını dengelemek.
  7. Toksinlerin uzaklaştırılması.
  8. Plak çıkarılması.
  9. Metabolizmanın normalleşmesi.
  10. Safra taşı hastalığı ve böbrek taşı hastalığının taşları ayırarak tedavisi.

Uzun zamandır erimiş su kullanımının vücudun gençleşmesine katkıda bulunduğuna inanılıyordu. Eriyik su, hücrelerimizin protoplazmasının yapısına daha çok benzeyen yapısındaki normalden farklıdır. Erimiş suyun özellikleri 12 saate kadar kalır.

Su tavsiyesi

İlk bardak sabahın erken saatlerinde aç karnına, geri kalanı - gün boyunca, bir sonraki yemekten bir saat önce içilmelidir. Toplamda, içilen toplam su hacmi 2 litre olmalı, ancak 1 litreden az olmamalıdır.
Bu tür su sadece vücudun fiziksel kaynaklarını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatarak hücrelerde genellikle yaşlılıkta meydana gelen su içeriğinin azalmasını engeller.
Yapılandırılmış suyun kullanımı, bir kişinin iç organlarının çalışmasını kolaylaştırır, kanın bileşimini etkiler, bu da kardiyovasküler sistemin, sinir sisteminin tam çalışmasını sağlar, kas fonksiyonunu normalleştirir ve genel refahı iyileştirir. İnsan vücuduna ek enerji veren, yapılandırılmış su yorgunluğu azaltır, normalden daha az yemek ve daha az uyku ile geçinmenizi sağlar, hayati süreçleri önemli ölçüde uyarır, özellikle bu vücudun hem viral hastalıklara hem de kansere karşı direncinde bir artışla kendini gösterir.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: